WUHAN – CHINA: VIATA A REVENIT LA NORMAL

0
495

Au rămas puţine urme ale rolului Wuhanului în răspândirea noului coronavirus SARS-CoV-2, care a infectat peste 67 de milioane de oameni şi a ucis aproape 1,5 milioane de persoane în lume.

La 31 decembrie 2019, China alerta Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cu privire la 27 de cazuri de ”pneumonie virală” la Wuhan, un oraş cu 11 milioane de locuitori.

A doua zi, autorităţile chineze decideau să închidă piaţa de animale vii din Wuhan, după ce a descoperit că unii dintre pacienţi erau comercianţi sau neguţători.

Din cauza unei creşteri rapide a numărului cazurilor, autorităţile implementau apoi o carantină strictă, pe o perioadă de 76 de zile, închizând întreprinderile şi obligând locuitorii din acest oraş situat în centrul Chinei să rămână acasă.

Aceste măsuri au dat rezultate, iar Wuhanul, care şi-a redeschis magazinele şi restaurantele, nu a mai înregistrat niciun caz nou de covid-19 pe plan local de mai multe luni de zile.

Wuhanul arată altfel decât restul lumii

”Să ies la cumpărături şi să mănânc împreună cu prietenii mei, aceste momente amuzante şi incitante mi-au lipsit cu adevărat”, declara Hu Hang, în vâîrstă de 27 de ani, care se plimba luni în piaţa de noapte din oraş.

Pe străzi aglomerate, comercianţi ambulanţi vând flori şi baloane, iar artişti stradali dau spectacole, în timp ce în magazine din cartier se aude muzică.

Wuhanul arată cu totul altfel decât oraşe mari din ţări dezvoltate, în apropierea sărbătorilor de la sfârşitul anului.

Europa şi Statele Unite sunt afectate de al doilea val al epidemiei covid-19, care a determinat autorităţile să reimpună restricţii.

Wuhanul duce aproape o viaţă normală, la un an de la apariţia coronavirusului (Video)

Lasă un răspuns